RENTASAN MINGGUAN 028 | PANAS!!! JAMAL DEDAH SIAPA PASANGAN HAZIQ DALAM VIDEO?

Share
Embed
  • Published on Jul 19, 2019
  • MENARIK DALAM RENTASAN MINGGUAN 028
    1. DUIT KUTIPAN GST TAK HILANG, CUMA TIDAK DITEMUI SAHAJA...
    2. ADA YANG NAK SAILANG ANWAR PM8?
    3. KASIHANLAH KEPADA POLIS
    4. AKTA HASUTAN UNDANG-UNDANG TIDAK ADIL

    Layari Facebook kami untuk mendapat berita dan isu semasa di Malaysia. Berita Politik | Politik Malaysia Terkini | Parlimen Malaysia | Live Talk Show Bicara Najib Razak | Live Talk Show Bicara Yb Khalid samad
    Facebook : facebook.com/jomchannelon...
    RUclip : ruclip.com/user/Jomchannel
    Twitter : twitter.com/Jomchannel
    Website : jomchannel.tv/
    #AzminAli
    #HaziqAziz
    #JamalYunos
    #RentasanBerita
    #JomChannel
    #SidangParlimen2019

Comments • 623

  • Arulapan Stephen
    Arulapan Stephen 10 days ago

    Hadi jadi gilaj n bodoh kekal buag apa asutan

  • Azman Mamat
    Azman Mamat 18 days ago

    Akhir zaman...pemimpin kebanyakannya tk amanah...rakyat tertipu..inilh fitnah Dajjal..berilh peluang pada ulama yg memerintah...mungkin masa kini blum masa lagi islam ke puncak...masih dlm era fitnah Dajjal..

  • Thomast Tham
    Thomast Tham 23 days ago

    Mana rm126,988.75 refund GST aku yg dihutang kerajaan BN..belum diterima 2.5 tahun? Bila sy lambat bayar GST sy didenda & dihukum? Kastam skrg diam!!

  • Othman Ibrahim
    Othman Ibrahim 24 days ago

    Pihak PH.....bila org hina nabi x sebok pn....tp kene kat pembangkang...depa kayoh pula....mana keadilan....

  • Othman Ibrahim
    Othman Ibrahim 24 days ago

    Betul lah kata Jamal ni...logic nya...Haziq dh ngaku...nk kata apa lg macai PH....

  • Othman Ibrahim
    Othman Ibrahim 24 days ago

    IGP pn dh ckp belit2... Mcm PH jg...ohhhh...lupa pula...dia kan lantikan PH....

  • Othman Ibrahim
    Othman Ibrahim 24 days ago

    Semburit pn semburit lh....yg pnting buleh duit....hahaha....

  • Othman Ibrahim
    Othman Ibrahim 24 days ago

    Xyah angan2 lh nuat....medey kutti tu bapa kencin no1...

  • Othman Ibrahim
    Othman Ibrahim 24 days ago

    Semua pembohongan PH....

  • amirul asyraf ibrahim
    amirul asyraf ibrahim 25 days ago +1

    jamal kau tak payah tunjuk hero BN dah pupus......kau x payah msuk campur

  • Brown Dauvil
    Brown Dauvil 27 days ago +1

    Jadi dah tentu2 lim beritau boss dia hihihi, boss dah tentu nak tengok jugak, boss puas hati hihihihi, bila pac kata duit tak hilang, boss senang je cakap, mana duit tu hihihihihihi adoooii, kalu aku pak najib senang je aku jawap, woooii kerajaan ph korang tau buat kerja ke tak hihihihihihi, kalu korang taktau buat kerja biar pak najib buat kerja hihihihi

  • Brown Dauvil
    Brown Dauvil 27 days ago

    Accountant pun makan gaji, jadi big boss yang bole tanya hihihihi, bila big boss tanya acountan jawap tak hihihihihi

  • Brown Dauvil
    Brown Dauvil 27 days ago

    Mentri2 BN yang lain2 tu taktau hal, dorang bukan mentri kewangan hihihihihi, bagi mudah tuk korang faham, korang bekerja, yang bayar gaji accountant, cuba korang tanya account tu gaji sipolan ni dan overtime orang ni brapa hihihi korang rasa accountant tu beritau kau ke hihihihihi

  • Brown Dauvil
    Brown Dauvil 27 days ago +1

    Contoh aku najib, aku menteri kewangan bukan aku yang buat kerja, pegawai2 kat dalam mentri kewangan yang buat kerja, najib hanya arah saja, jadi bila najib kena singkir, lim guan eng masuk hihihihi, adoooi korang ingat duit kluar masuk takda record ke hihihihihi, bila lim betanya sesuatu dah tentu2 pegawai2 dalam tu kena jawap hihihi, bila jawapan2 yang pegawai tu bagi tidak memuaskan, dah tentu2 lim akan tumpukan pada pekara tu, skarang pekara dah bawa di parlimen, aaa sila jawap ya pak najib, pak najib bijak ke lim bijak hihihihi, tu pasal peringatan pada sapa2 yang bekerja, jangan ingat kita tak bole jatuh, buat salah pekara biasa, smua orang buat salah, orang bole perbetulkan, tapi korang faham2 la hihihihi kalu SONGLAP atau menyeleweng MATINAKKKKKK hihihihihi

  • Brown Dauvil
    Brown Dauvil 27 days ago

    Oooiiyooo orang2 yang beri komen bawa ni banyak accountant ooo hihihi, yang cakap tun dan lim guan eng taktau buat kerja hihihihi geli hati adoooii, dah la kalu korang ada kerja kerja baik2 ya, jangan bila orang ambik tempat kau, orang baru ni tau tembelang kau hihihihihi

  • Syahrul Hamizan
    Syahrul Hamizan 29 days ago

    kepala botohhh dan pundek kepada gay atau semburit

  • ah mat
    ah mat 29 days ago

    skrg ni jenim kata anuar tgk cermin dlu mknanya apa.. ? xkan kita nak pm dr golongan cmni..

  • Razif Ahmad
    Razif Ahmad 29 days ago +1

    Jamal Pak Tongkol

  • Muhamad Fitri
    Muhamad Fitri 29 days ago

    Dapig

  •  Month ago

    Ala azmin pn taik juboq la elok la yg mana sokong azmin blh la semburit sekali...... Hahahahahha bangsat betui la......

  • mohd isnaini kasdi
    mohd isnaini kasdi Month ago

    memangla
    rakyat tak percaya kpd TM lagi. org undi PKR utk angkat Anwar jadi PM. bkn TM. dia punya kerusi 13 je.

  • hang jebat
    hang jebat Month ago +1

    Aku benci politik Malaysia!

  • Blue88Nova
    Blue88Nova Month ago

    Jom Channel nampak tidak tidak bebas.

  • Ain Nafisah
    Ain Nafisah Month ago

    ko la pengecut....tobatla

  • Ain Nafisah
    Ain Nafisah Month ago +1

    awak setujula apa yang wan ji buat ..dngan terang terangan menghina sultan

  • Mohd BAbd.
    Mohd BAbd. Month ago

    Sekadar Rumusan
    Tugasan yg Pasti - PAS perlu menitik beratk, menyuarakan terang-terang hukuman yg Hazikh harus lalui, kerana beliau telah mengatakan melakukan perkara sumbang itu.(lemah dipolitik, harus kuat pandangan pada Hal Agama).
    Jamal - Penyakit pertama yg diturunkn dibumi adalah "hasad".

  • bie dayah
    bie dayah Month ago +1

    Babi awk Azmin sial...trkutuk lknatullah kmu Azmin babi,setan,xcukup2 lgi ke azab Allah yg kmu hadapi sekarang hai Azmin lknatullah...aku xnk di pimpin oleh Azmin kufur nikmat...azab Allah bgi orang2 yg kufur nikmat ok...

  • Zack Mat Pendah
    Zack Mat Pendah Month ago +1

    Dah amat kenal dengan mat bawang ini. Kaki tipu. Tak kena pukul kata kena perempuan. Lari dalam hutan jadi babi hutan. Lari ke indon kena tahan. Kaki fitnah. Tengok muka pun dah kenal belang nya ..

  • neo halim
    neo halim Month ago +1

    hapuskn menteri umno rosakan parti umno

  • mohd razak
    mohd razak Month ago

    babi nobita ni lu rompak pulau pinang x mau cakap ka dasar babi ko ni

  • mohd razak
    mohd razak Month ago

    butuh la kencing kuat..Sama dgn channel ni babi haramjadah

  • Acai Gere
    Acai Gere Month ago

    Ph penipu

  • Lino Swasta
    Lino Swasta Month ago

    Duit GST tak di Rompak.... Tapi telah di sembunyi Kan oleh Jin Miskin... Belalang yang inform....

  • az ab
    az ab Month ago +1

    dajal tongkol umno masih nak bersuara....nanti lari ke chiangmai pulak kut.....itu hari lari kenegara tok nenek....ayahanda, dia....

  • Wira Kursani
    Wira Kursani Month ago +5

    Kesian kat melayu yang masih sokong umno perompak...sekarang umno jilat dan ambil balik bapak perompak jadi 'Tuan Penasihat'.kebodohan apa kah ini wahai melayu umno!

  • Macc Macc
    Macc Macc Month ago

    Cadangankan, DSAI sebagai PM ke 8, TPM ialah Kak Zizah, Menteri Kewangan Nurul Izah Anwar, Menteri Pertahanan -Anak pompuan bawah Nurul Izah...acam kompom dah x gaduh2 lagi lepas tu..

  • Kttow Nd
    Kttow Nd Month ago +1

    Ikan panggang masih hidup? Ingat dah sorok dlm lubang cacing buat selama2nya? :))

  • Johari Talib
    Johari Talib Month ago

    Ko kluar ladi Tok Mal pet pot. Sekarang ko nak jadi ape..jadile senotol

  • Farid Firdaus
    Farid Firdaus Month ago +1

    Jamban is always Jamban.
    Lain kali guna telp mahal buat rakaman tu.

  • Azman Azman
    Azman Azman Month ago

    Muak dgn kerajaan PH ni,ckp belit belit.cepat LA sikit pilihan raya 15.dah tk sabar nk tukar kerajaan BN semula

  • Hahahha Hahaha
    Hahahha Hahaha Month ago

    Boleh percaya cakap madey..memang bangang..madey bapak putar alam..

  • Hahahha Hahaha
    Hahahha Hahaha Month ago +1

    Bodoh channel PH.. negara nk melingkup dah..hasil pentadbiran PH...rebut kuasa sana sini..x buat keje..memang bangang

  • azahar chear
    azahar chear Month ago +1

    Lge kaki tipu..dia bodoh sai Kira kira.masa jadi ketua menteri selalu silap decimal bila pembakang tembak dia.lembu punya menteri

  • Mohd Shah
    Mohd Shah Month ago +1

    JAMAL JAMBAN
    CHIEF GANGSTER BAJU MERAH
    MR BERUS GiGi & TUALA MANDi DATO' SRi/DATO' SRi @ MR "PROVOKASi/
    Di TANGKAP POLIS CABUT LARI KELUAR NEGERI.
    DAH TAK ADA HANTU PUN NAK DENGAR DIA LAGI.
    SAMA MACAM SE EKOR LAGI LOBAKMAN.
    INI DUA EKOR MACAM LEMBU DI PERALATAKAN UNTUK JADI KEPALA
    P R O V O K A S iiiiiii
    TEMBERANG KACANG ORANG RAMAi PUN DAH MUAK & JADi BENCi.
    MACAi YANG OTAK SEMUA DI BUNTUT SAHAJA YG ADA SAMA DIA MACAM TAIK GiGi.

    • Mohd Shah
      Mohd Shah 13 days ago

      @Annonymous Smartass
      DAH KENA CEKUP DI TUDUH DI MAHKAMAH
      PELIAQ KECUT. LARI.
      SEKARANG JD S T E R GANG

    • Annonymous Smartass
      Annonymous Smartass 13 days ago +1

      Mohd shah....jampan itu Gangster ????😨 eee takutnya😂😂😂😂😄

  • Surizan Saleh
    Surizan Saleh Month ago

    Biar sokong PENYAMUN dari sokong PELIWAT

  • Surizan Saleh
    Surizan Saleh Month ago

    Sepenggal je pun

  • Wan Mohd Hirzi
    Wan Mohd Hirzi Month ago

    Siapa la penerbit dalam editor channel bodoh ni??..tolong PM aku..Bodoh btul,ko naik serang saraf untuk nampak kerajaan sendiri yang lemah..
    Dan mana netizen yg bodoh duk dgr berita politaik dr channel aku leh bodoh n mmg amat bodoh..

  • Akmal Haziq Azhar
    Akmal Haziq Azhar Month ago

    Apahal semua nak rujuk kata2 orang dap ni? Nampak sangat..

  • Amy Lovingborn7
    Amy Lovingborn7 Month ago

    Howard Lee....PAC ckp tdk hilang kau plk mahu cover.Bgs lu jd pembangkang la semua mahu tipu

  • gemang laut
    gemang laut Month ago

    Semua duit deme nk sapu..tk cukup lagi ke..

  • gemang laut
    gemang laut Month ago +1

    Duit tk hilang tapi tk ada tu hilang la..penyamun pandai la nk curi

  • ali mohamad
    ali mohamad Month ago +5

    Hang buta ke APA itu yg Singapore Dan negara 2 lain pulang kan balik Ada Malaysia hampir 1 bilion Dan banyak lagi kat luar negara akan Di pulangkan seperti USA .Kalau BN Masih memerintah dpt balik ke duit tu semuanya akta rahsia negara kapal Jo low dpt balik ke hang ni telalu taksub sampai mengkhinzir buta la kesian Kita bicara dgn fakta.

  • Rozida Mekda
    Rozida Mekda Month ago +2

    Askm. Saya setuju pendapat mengatakan isu Makhluk Haziq dan Menteri tu sengaja diadakan untuk mengaburkan isu RASUAH yg telah memalukan negara MALAYSIA tercinta ni.
    Jadi student kat luar negeri pun kena tempias, kena tutup muka malu!!!

  • aku lahtok
    aku lahtok Month ago

    Mana saya tau, saya sudah mabuk.

  • Aazmi Aazzmi
    Aazmi Aazzmi Month ago

    semburit pembohong

  • NEJAY
    NEJAY Month ago

    Kita lebih sayangkan bangsa negara dan agama .. parti yg kucar kacir ni harus ditolak. Menfitnah org lain fitnah sesama sendiri akhir rayat terabai ekonomi negara musnah.

  • francois syed
    francois syed Month ago +1

    La ingat dah mampus jamal ni

  • Jason Bourne
    Jason Bourne Month ago +1

    Cina2 ni ingat taktik menyamar nama melayu untuk memecah belahkan orang melayu sudah tak jadilah. .sebab orang melayu sudah tidak percaya dengan orang cina dan sesiapa yg memburukkan penyatuan orang melayu. .siapa yang memburukkan melayu kami anggap syaitan2 cina komunis. .

    • Jason Bourne
      Jason Bourne 29 days ago

      @贝福利 kelakar la cina komunis ni

    • Jason Bourne
      Jason Bourne 29 days ago

      @贝福利 mana mari tu?

    • 贝福利
      贝福利 Month ago +1

      @Jason Bourne SDH LA !! TDK ADA GUNA BCKP SAMA TUMPUL MCM LU 😂😂, BUAT HABIS AIR LIOQ WA SAJA !! LU BKN STANDARD SAYA MAU CKP LA !! WA STOP DI SINI YA !! MMG KTA AKAN JD BODOH JKA BCKP DGN ORG BODOH ☝️🤣🤣 !! UR NOT MY LEVEL !!!!

    • 贝福利
      贝福利 Month ago +1

      @Jason Bourne NAMPAK LA LU INI MCM KERA !! KTA ORG TDK SOKONG APA ITU DAN APA ITU INI !! YG KTA ORG SOKONG ADALAH KRAJAAN HARI INI !! KTA ORG TDK ADA CKP PASAI KOMUNIS PON !! NGKO NI MMG BERUK BODOH !! LU DTG LO CARI WA DI SWK !! LAI LO !!

    • Jason Bourne
      Jason Bourne Month ago

      @贝福利 ya ka , u pun sembang besar😂😂 tak lama la ini kerajaan komunis DAP. .buta ka orang melayu sudah nampak jelas lagi terang komunis dap punya game. .lagi boleh angkat, lu angkat la dulu. .kita ambil balik nanti sampai lu kencing mana pun kita kasi check kihkihkih. .tq ya kasi tunjuk lu orang punya gelojoh. .typical chinese communist. .

  • Jason Bourne
    Jason Bourne Month ago

    Sudah semak tengok2 melayu2 penjilat menjilat tapak kasut cina2 dan banggali komunis. .yang paling bebal adalah melayu yang tak sedar diri dan cina2 yang masih rasa mereka hebat. .tak lama suda

  • Zainolsukarno Sukarno

    Lagi satu..Kalau boleh tubuhkan kelas sifat 20..setiap pelusuk negeri...tau..bgthu...setiap negara ada had nya duit...jadi orang yang tidak berakal aje yang simpan duit yang banyak...banyak...orang berakal akan cari ilmu...

  • Zainolsukarno Sukarno

    Dato...takyah sibuk laa...hal politik...baik dato perkemaskan...budak...budak...hidupkan silat...lagi bagus..ajar budak seni melayu..dan bagitahu.yang silat bukan untuk bertempur...tapi untuk protex....hihhihihi...

  • bandit bandana
    bandit bandana Month ago +2

    Pengikut najib bknnya tahu pasal matematik kira2 duit kerajaan ni.. Janji najib buat lawak kt Page pastu jadi mat rempit... Ok la tu..

  • King Gasing
    King Gasing Month ago +1

    Jamal Jamban still alive ...haiyoooooo hen chou

  • King Gasing
    King Gasing Month ago

    Police talked like opera cina ..wayang

  • salim yusoff
    salim yusoff Month ago +1

    Sudah lah jamal jgn sampai kau sekali lagi lari ke indon kerja bodoh kau ni sia2 jer

  • MOHD NAZRY YAHYA
    MOHD NAZRY YAHYA Month ago

    Mesti ade tujuan kenapa wang GST dialihkan kepada Akaun Bersatu tidak seperti akaun sewajarnya
    Kenapa sebenarnya?

    • lea lemon
      lea lemon 25 days ago +1

      MOHD NAZRY YAHYA depa nak guna duit tu . ni acc . masukkan ke head of acc lain then wd . duit tu . tapi lambat laun boleh trace tu sbb acc mmg tak boleh tipu cuma ambik masa nak trace keluar ke mana najib pandai dia p campur aduk account . so jenuh nak trace transaction yg keluar kat acc bersatu tu .

  • abad abad
    abad abad Month ago

    028 Barua DAPIG....NGOKKKKK PENJILAT....

  • Ejad Ali
    Ejad Ali Month ago +2

    Oi jamal
    Ko ni lebih baik diam jelah dari jadi kaldai asyik nk membebel ja
    Buat abis data ja tgk video ko nihh
    Kalau x bodoh bkn jamal
    Kalau dah bangang pun ko ler jgk ehhh...!!
    Org nk buat video ko pun gedik nk buat jg..
    Mana pistol ko jamal..?
    Alaaa pistol ko selit kat pinggang dlu dlu tuhh..!!
    Dah x brapa nak samseng lg ke..??!!
    Hah hah hahh
    Kalau x bodoh bkn macai nama dia.....!!
    🤣🤣🤣🤣🤣

  • Fantastic 5
    Fantastic 5 Month ago +1

    duit gst dah pakai oleh Rosmahood kat Italy..." Make Italy Great Again , Bella Italia "

    • Moon Moon
      Moon Moon Month ago

      Fantastic 5 duit gst juga utk bayar hutang 1mdb🤣

  • Azim Alias
    Azim Alias Month ago

    Apa lagi Azmin......
    Samanlah Jamal....

  • Cokodok
    Cokodok Month ago

    Duit dh kena "pinjam" buat pelaburan peribadi...dh untung nti dia pulang la balik... Bukan curi.. "pinjam" kejap aje......salah ke..

  • Ummi 1970
    Ummi 1970 Month ago

    Biasa ke penipu dah songklap buat dek muka tak malu lepas tu buat game baru kan ramai penesihat otak pembelit tuan penesihat dpt 25 persent jangan marah nt kn jual

  • yutiup cenal
    yutiup cenal Month ago +1

    Apa barang saman jamal ... Low class

  • yutiup cenal
    yutiup cenal Month ago +1

    Najib oh najib.....

  • IDS ABH
    IDS ABH Month ago

    Bodoh nobita