DNK - Opusteno

Share
Embed
 • Published on May 22, 2013
 • Muzika - Pancho
  Tekst - Pancho
  Aranzman - Marvel
  Album - "Srce" 2013

  Tekst:
  Кога си љут не ти е денот и си бесен
  Размисли на тоа колку животот е лесен
  Околу тебе е сè но не си свесен
  Само биди добар со сите биди чесен
  Како го негуваш така он ти враќа
  Не е тешко Не! но кој како го сфаќа
  Едноставен баш ко игра лесна
  Отвори си го срцето и ќе ти биде песна
  Кога си насмеан шириш позитива
  Кога гледаш намуртен знаеш тој не го бива
  Не бегај од него ти подај му рака
  Направи од него човек секој да го сака
  Не се нервирај често имаш живот еден
  Живеј го ти секој ден баш ко да е последен
  Биди благодарен ти на тоа што го имаш
  Подобро е кога даваш него ли да зимаш

  Реф.
  Ајде опушти се и сè ќе е опуштено
  Ако е црно ти претвори го во розево
  Среќа и љубов само тоа ни е потребно
  Само насмевни се и сè ќе е совршено

  Денес секој брза никој нема време
  Не дозволувај никој друг да ти го земе
  Животот е брз тече како брза река
  Не знаеш ти следниот ден што ќе те чека
  Живеј си опуштено не прави ти драма
  Биди добар шири љубов како Dalai Lama
  Не го троши времето бесцелно безвеза
  Биди човек биди хуман ко Мајка Тереза
  Кога ни е убаво на сите ни е лесно
  А сите бегаат од тебе кога си во тесно
  Не е среќата секогаш во пари
  Најбогат си кога имаш вистински другари
  Твоето тело е храм, твојата душа е дом
  Здравото тело и дух е денешен најголем сон
  Сакај ги сите па ќе те сакаат и тебе
  Не биди себичен пробај дади сè од себе
  Реф.
 • EntertainmentEntertainment

Comments • 18