[LIVE] I Can See Your Voice Malaysia (Musim 2) Minggu 5 Bersama Syamel | #ICSYVMY

Share
Embed
  • Published on Jul 21, 2019
  • I Can See Your Voice edisi Malaysia bersama hos Syuk Sahar dan Sean Lee kembali menghiburkan anda setiap Ahad dengan artis terkenal sebagai juri jemputan.
    Kali ini, giliran Syamel dengan tema Duet. Syamel bersama pasangan duet Ernie Zakri merupakan pemenang Vokal Terbaik di Anugerah Juara Lagu 32 (AJL 32).
    Dengan bantuan barisan penyiasat iaitu Seelan Paul, Mark Adam dan Jihan Muse, berjayakah Syamel meneka siapa di antara peserta adalah ‘penyanyi sebenar’ atau sekadar ‘penyamar’?
    Tonton #ICSYVMY secara LIVE setiap Ahad 9 malam di RUclip @TV3Malaysia.
    Ikuti kami di FB , IG dan Twitter @TV3Malaysia untuk info terkini mengenai #ICSYVMY.
  • EntertainmentEntertainment

Comments • 195

  • MaMa ZaFri
    MaMa ZaFri 4 days ago

    Si fizi tu apsl kutuk2 muka org eh? 🤔

  • alaud din
    alaud din 20 days ago

    bosan,x best, x meriah...sbb tiada jehan.......👎

  • osas kamki
    osas kamki 21 day ago

    Illuminati confirmed

  • Akim 729
    Akim 729 24 days ago

    TOLONG SUBSCRIBE CHANNEL SY BOLEH? FREE JE, SUPPORT LOCAL

  • An Niesa
    An Niesa 25 days ago

    kenapa smua org kt comment ni mcm serius sgt eh? lek ah hiburan je kot. Allah dh tetapkan rezeki stylist star tu menang nk buat cane. Syamel pun just nk hiburkan penonton je adoi

  • Idham Nazri
    Idham Nazri 25 days ago

    Tak best minggu ni. Jihan musa manaaa?????!!!!!!

  • eva vitalia eva vitalia

    syamel syamel syamel.why u singkirkan bukan kawan biasa.sore dia sedap sangat yg couple tue

  • ieyra Turner
    ieyra Turner 26 days ago

    HAMBAR ! dari start smpai habis senyum pun tkmampu tgk episod ni. Cuba tgk minit 28:16 , Rasanya Mark Adam sorg je faham & study konsep program "asal". If bebetul pemain volleyball budak tu sepatutnya kene jd penyanyi sebenar. Hadehh. Please la follow konsep asal (korea). Baru best sikit nk tgk. Ni BORING kot ! -.-"

  • gg des
    gg des 26 days ago

    Aku Rasa Duet Bukan Kawan Biasa Paling Best Malam tu... Suara dyorang blend in together and on pitch.. Duet ni patut diketengahkan..

  • fuard trooper
    fuard trooper 26 days ago

    Syamel ni mcm tai lak aku tngok

  • Farhanluiz Mamat
    Farhanluiz Mamat 26 days ago

    Apa la...dah bawak family semua tu kompom la boleh nyanyi...diorg menyanyi atas dorongan family..benda dah dpt agak buat apa nk pening kepala

  • Alia Shari
    Alia Shari 26 days ago

    apa2pon stylistar mmg menghiburkann akuu

  • Qis Qistina
    Qis Qistina 26 days ago

    Po batok nate shamel ... belagat nak mampus shamel

  • Wan Hidayat
    Wan Hidayat 27 days ago

    salam rumpun melayu
    dari indonesia - Kalbar - kapuas hulu

  • kikiki Love
    kikiki Love 27 days ago

    👎👎👎👎👎 Hambar

  • Farhan DdGea
    Farhan DdGea 27 days ago

    Elok sama2 bengap jr dgn Hael...x pndai pilih

  • Ejah Ali
    Ejah Ali 27 days ago

    aku tercari cari si jihan . macam kurang je episod kalini 😅

  • AimAn evAns
    AimAn evAns 27 days ago

    Syamel ni noob.Tengok tau dh yg mcm johny deep tu penyanyi takkan tak nampak.Harap je penyanyi tapi tak pandai nak pilih💩

  • UJANG MALAYA
    UJANG MALAYA 27 days ago

    Power lah Lamhkarom !!!

  • Ana Ben
    Ana Ben 27 days ago

    Saya rasa syamel mcm kurang profesional. Dari awal dia mmg tetap pilih peserta laki yg baju kuning tu sampai abis. Maaf cakap terasa dia mcm shemale plk.

  • Nurul Nyssa
    Nurul Nyssa 27 days ago +1

    aku tak rasa si syamel tu berlagak.. dia saja je jadi mcm tu mcm act poyo2 sikit.. korang je lebih2 .. hambar pon sebab x ada jihan je..

  • Wais Al-Q
    Wais Al-Q 27 days ago +1

    Terimakasih atas siaran I can See Your Voice Malaysia, yang sungguh menghibur #SalamPeminat #Indonesia

  • m muiz
    m muiz 27 days ago

    Laa..boleh duo ke.?..ingat solo je

  • Hidayah Saidi
    Hidayah Saidi 27 days ago

    Mana jihannn😣

  • Melati Desa
    Melati Desa 27 days ago

    Kenapa syamel ni macam tak pernah menyanyi. Obvsly m2girls dgn yg bawa gitar tu boleh menyanyiiiiiiiiiiiiii like kemooon laaa

  • applet hayati
    applet hayati 27 days ago

    macamm tak meriah ehhh.. sebab Jihan takda ni. Kalau jemput ayda jebat ganti wany, best sikit kot😁

  • sun flower
    sun flower 27 days ago

    Xsbar nk tunggu turn haqiem plak..🤪🤪🤪

  • Ad M.S
    Ad M.S 27 days ago

    Xde jihan je ak dah start rasa hambar dia😫 sorry

  • zu ra
    zu ra 27 days ago

    Artis jemputan..hmmm x best,poyo terlebih

  • KHAIRUNNISA TV
    KHAIRUNNISA TV 27 days ago

    hurmm mana jihan??? hambar sgt mggu ni 😣

  • Mad. Aki
    Mad. Aki 27 days ago +1

    Tak payah la bitter sangat dia dapat penyamar. Kadang-kadang pihak produksi yang rancang yelah dah 3 episod dapat penyanyi sebenar penonton pun akan boring. Baru la ada kelainan sikit.
    Nabila dapat bergandingan dengan penyanyi sebenar pun kena kecam gak🤣🤣 payahlah haters, semua benda tak kena

  • Meor Shafaras
    Meor Shafaras 27 days ago

    Artis jemputan sombong, poyo, pastu bile peserta nyanyi x sedap.. patotnye semua lh excited enjoy2 tp masing2 buat biase2 je... X meriah langsung minggu ni.

  • Hanafi napi
    Hanafi napi 27 days ago

    Berkemut kemut😂😂😂😂😂😅😅😅😅😅😂😂😂😂

  • cik iena
    cik iena 27 days ago

    alahaiiiiii syamel....hahaha

  • Adda Cinta Hijau
    Adda Cinta Hijau 27 days ago

    Padan muka syamel! Kahkah kah.. Lawak siot~~

  • nor adira rosdi
    nor adira rosdi 27 days ago

    tak syokkk jihan xdakkk

  • ain nia
    ain nia 27 days ago +7

    Aku enjoy je episod kalini, n pemilihan syamel pon oke jer. Juz two point yg aku kurang suke
    ✔ body shaming yg ketara, klw skit2 ok lg, ni smpai ad yg berubah muka, so bg ak situ je kurang
    ✔ xhrgai pemberian org, cikgu tu bg bku kt setiap org, tp ad yg bg blk kt org lain. Klw bg kt blkg tabir ok la jga.
    I know ni rncgn hiburan. Tp jgn jdkn body shaming keutamaan, ad yg leh trima ad yg x.
    Btw terhibur je episod kali ni cuma i missed JIHAN!! Rse x lengkap klw dlm icsyvm klw xde slh sorg ni, Mark, Jihan, Syuk.

  • Ans Imin
    Ans Imin 27 days ago

    Patut jemput yg betul2 legend . asal jemput artis baru nak up . lagu apa syamil ni ada aku pun x tau

  • Seohoo Yaara
    Seohoo Yaara 27 days ago

    Kecewa beb ngn artis jemputan minggu ni 😭💔

  • fifimis misran
    fifimis misran 27 days ago

    Syamel being Syamel. Besttt

  • LizaLee 7
    LizaLee 7 27 days ago

    Dari awal aku dh agak stylista tu penyamr, reason nya time video pengenalan tu, dia tak ada pun design baju2 & jelas time dia fashion kn juri tu tak kena saja tgok, & dia just belek2 design saja. hehe. Apa pun bruh, you're sporting ah !

  • Wonder Lady
    Wonder Lady 27 days ago

    🤣🤣

  • Eyna Mohd
    Eyna Mohd 27 days ago

    Puashati hefny gelak syamel salah pilih😂😂😂🤣🤣🤣🤣bagus fizi ali kenekan syamel..hahahahhaha..tu la poyo sgt

  • Eyna Mohd
    Eyna Mohd 27 days ago +1

    M2 girls best weiiii suara...tudung putih lunaknye suaraaa

  • Syahiirah_syiro Syiro
    Syahiirah_syiro Syiro 27 days ago

    Tahniahhh suara sumbang.. Bwk balik 3k

  • nur alya syahirah
    nur alya syahirah 27 days ago

    jihan mna

  • Siti Faizah
    Siti Faizah 27 days ago +1

    Prlu ke bckp psal fizikal peserta2 tu.... teremo lak tgk ICSYVM ep ni....

  • Ikmalif Music
    Ikmalif Music 27 days ago

    Bukan Kawan Sebenar tu ada band, Lukarts. Band indie yang quite famous dlm scene. Cuma diorang tak kenal. Hmmm. ruclip.com/video/eKzawrkMC8Y/video.html

  • Kartun Seramedi
    Kartun Seramedi 27 days ago +9

    Syamil suare bes. Tapi klu attitude dia elok sikit kn lagi bes. Pastu sape yg dia akan pilih pn da bole agak. Ape pn all da bes syamil.
    Gais lepas tgk i can see your voice tu jom singgah gak kt channel kami ye. Jom sapot animasi tempatan. Tengkiu ye 😁

  • Nurul Athirah Binti Mohd Khairul

    Yang cikgu tu suara dia sedap

  • diraf farid
    diraf farid 27 days ago +1

    Episode paling xbest kut..
    Aq ase mcam xder lawak dri juri...
    Serious jer..

  • Lirik Terbaik Malaysia Indonesia

    Dari pandangan aku, Syamel ni jenis kuat ego. Bahaya jgk camtu...

  • Lyna Xxx
    Lyna Xxx 27 days ago

    Mata Syamel lain mcm je..

  • jou youtrabangsa
    jou youtrabangsa 28 days ago +1

    Waow mantap

  • Ikwan Zack
    Ikwan Zack 28 days ago +1

    Hambarla xde Jihann... Hope eps lps ni jihan kembali... Dia penyeri program ni

  • izzaidi Azizi
    izzaidi Azizi 28 days ago

    Padan muka ko syamel..slh pilih..hahaha

  • Muhammad Nur azlan
    Muhammad Nur azlan 28 days ago

    Apa tajuk lg bro bwak gitar tu

    • Mia Mhmd
      Mia Mhmd 28 days ago

      Somebody That I Used to Know
      Song by Gotye

  • Willy Joe Tawie
    Willy Joe Tawie 28 days ago +2

    Agak hambar minggu ini dari juri jemputan ke penyiasat jemputan pun sama . Tak berapa menarik

  • Herman Tino
    Herman Tino 28 days ago

    Abi kawan plkn aku ni .. rindu kat kau n kwn2 kite semua yg sama plkn .. tak sangka dapat jugak tgok korang

  • zab bedah
    zab bedah 28 days ago

    Asal kerek sangat ehk ??

  • Nora Anne
    Nora Anne 28 days ago +2

    Padan muka syamel nak sangat si baju kuning stylist star tu. Sekali Dapat penyamar. Yg m2 girls tu sora sedap tapi kalau nak jadi penyanyi kat Malaysia ni kene kurus beb, chubby2 mcm tu sore sedap org tak pandang. Contoh mcm dina, sore sedap wey last2 tersimpan sore sedap beliau sebab badan beliau yg gems tu. Sama la mcm novelist sore sedap bagi slim sado badan baru boleh masuk industri, kalau tak nyanyi kat umah jelah, industri mcm ni nak wat camne, kalau tak,takdela si nabila razali ke ayda jebat , sufian ke yg masing2 sore takde la hebat mana tu bole jd pnyanyi terkenal. Syamel yg suara power tu pon bkn org kenal sgt .kenal pon sebab duet ngan erni jer, kalau tak org dah lupa dah dia. Nak sustain in industri kene polish lagi rupa tu.

    • xo xo
      xo xo 27 days ago

      hahah serius la syamel terkenal sbb ernie.. kau dh terbalik kot.. ernie tu terkenal sbb syamel.. ernie sndiri mengaku.. dia duet ngan syamel baru org kenal masa duo star.. syamel jadi artis je ada ada top single.. menang AIM.. baru dua tahun dh masuk AJL bukan satu lagu tapi dua Lagu! hehehe.. ernie 10 tahun baru org kenal bila ngan syamel.. 🤗

    • Nora Anne
      Nora Anne 28 days ago

      @Mia Mhmd dia usaha nak bagi org nampak bakat dia, dia pernah cakap dulu dia urus bahagian wardrobe artis jer.. dia naikkan nama sama2 zulin tp org nmpk dia. Rezeki dia lah siap ada talkshow sendiri. Skrg pon dia tgh usaha reduce weight. Nampak dah hasil nya walaupon belum cukup langsing. Pasni makin byk job la.

    • Mia Mhmd
      Mia Mhmd 28 days ago

      Mujur la Sherry Al Hadad tu gifted. Rezeki ~

    • Junaidah Ismail
      Junaidah Ismail 28 days ago

      Betul... setuju sgt2.... realiti mmg mcm tu..

  • yayah mukhtar
    yayah mukhtar 28 days ago +9

    Rasa hmbar.. 1) xde jihan
    2) artis jmputan x terhibur langsung
    3) shamel tu umm x seronok.. xkesah pon sumbang ke sebenar dpt jnji nk hiburan ja dlm ni.. tp x trhibur.. 😭😭😭

  • man qif
    man qif 28 days ago

    sapa tau cara nk sertai👆🏻🤔

  • zab bedah
    zab bedah 28 days ago

    Aku asyik ii setuju ngan Seelan Paul sbb otk aku fikir bnda Sama..aku x tahu knp 😂😂😅

  • asraf omar
    asraf omar 28 days ago

    M2 girl shud duet with syamel hmmmmm

  • asraf omar
    asraf omar 28 days ago

    Wow m2 girls

  • ig nzshoesneakers
    ig nzshoesneakers 28 days ago

    rm3000 bhai.. 🤣

  • Nurfarahim Farah
    Nurfarahim Farah 28 days ago

    😆😆😆😆😆😆😆😆syamel bt lawak ka pa ni...slh pilih😂😂😂

  • minika nick
    minika nick 28 days ago

    Siapa minat baca buku Ain Maisarah confirm kenal Haziq Ridzuan .

  • Lisa W
    Lisa W 28 days ago

    syamel poyo& berlagak lh.. xde pon nk mtk maaf klo slh pilih..artis lain smua mtk maaf klo slh pilih... ttbe2 jd xminat ngn syamel..👎

  • Nur Hafizah
    Nur Hafizah 28 days ago +2

    Aku ada suggestion, boleh tak producer consider utk pamerkan wajah peserta dkt background screen tu waktu pusingan kedua (lip sync) sebab peserta tu agak jauh dari audience. Bila ada screen yg pamerkan wajah peserta waktu lip sync, baru relevan utk org teka boleh nyanyi atau tak.
    Please consider this suggestion

    • Nizam Hadi
      Nizam Hadi 28 days ago

      Xperlu pun sebab semua peserta disuruh brlakon sbagai pnyamar termasuk lipsync tu,tugas penyiasat dgn artis jemputan teka je mna 1 pnyanyi sebenar.

    • Mad. Aki
      Mad. Aki 28 days ago

      Kan, sebab tu syamel kata dia tak dapat fokus dekat penyanyi duet1 sebab agak jauh. Tak nampak body language semasa lipsync

  • Kisya
    Kisya 28 days ago +19

    Jihan je ringan mulut ucap "terima kasih" minggu ni takde jihan , siapa rasa minggu ni kurang best kita geng. Btw tetiba minat lagu yang bukan kawan biasa tu nyanyi

  • Iarza 25
    Iarza 25 28 days ago

    Ramai gila orang ambik serious pasal show ni 🤣🤣🤣. Orang Malaysia ni terlampau serious.

  • ERIATUL 29
    ERIATUL 29 28 days ago +11

    Aku tgk ramai yg komen ckp syamel poyo..pada aku itu satu gurauan je sbb dlm ni kan dari season1 lagi mmg lawak2 so diorg nk kekal kan mcm tu..then sbb tak mintk maaf..pada aku cbe positif jelh mybe masa ni dia tk mintk maaf tp mybe mse dh hbis show tu dia mintk maaf ke kn..but stu je lh aku tk ske..org dh bgi hadiah novel tu kat kau tu,tkyh lg bg org lain pstu dpn org tu plk tu..cbe appreciate skit..novel tu kot bknnya snng nk buat..tu jelh part yg aku tk ske😊

  • fiezat hafie
    fiezat hafie 28 days ago +8

    Alahai berlagaknye si syamel ni....juara lagu vokal terbaik pon sbb ade erni je.....